Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1483101136636
batbox-batscan4

Vleermuisdetector Batbox Baton XD

Vleermuisdetector Baton XD van Batbox. Zeer betaalbare Time Expension batdetector.
Verkoopprijs: 390,00
Beschrijving

Vleermuisdetector Baton XD van Batbox- Time Expension en Frequency Division

Om de ultrasone, voor de mens niet-hoorbare, geluiden van vleermuizen en sommige insecten (krekels, sprinkhanen) om te zetten naar hoorbare geluiden is een ultrasoon- of vleermuisdetector (Engels: batdetector) nodig. Er zijn drie types vleermuisdetector: de heterodyne vleermuisdetector (smalband), de frequency division vleermuisdetector (breedband) en vleermuisdetector met time-expansion. De breedband en de time-expansion vleermuisdetectors zijn geschikt voor het maken van geluidsanalyses met speciale software. Deze detectoren zijn in de regel duurder.

De Baton XD is de eerste Time Expension vleermuisdetector die minder dan de € 1000,- kost en lovende kritieken oogst. Hiermee wordt Time Expension voor bijna iedere vleermuisliefhebber mogelijk. Wil je opnamen in de database van vleermuis.net uploaden en zo je bijdrage leveren aan de kennis en bescherming van vleermuizen, dan moet het een Time Expension opname zijn. Het principe is dat een Time Expension vleermuisdetector het geluid van een vleermuis opvangt en het meteen 10x trager afspeelt, waardoor het voor ons gehoor waarneembaar wordt. In deze periode van 'trager afspelen' zijn de meeste Time Expension batdetectors even bezig en missen een eventuele geluid dat zich precies dan voordoet. De Baton XD kent dit verschijnsel niet zodat je geen enkel geluid hoeft te missen.

Naast Time Expension heeft de Baton XD ook een 'frequency division' modus. De 'division factor' is 10, dit houdt in dat voor ons niet hoorbare tonen van bijvoorbeeld 50kHz teruggebracht worden naar het in ons bereik liggende 5kHz.

Je hoeft de Baton XD vleermuisdetector niet in te stellen op de juiste frequenties, hij vangt alle sonars van vleermuizen op. De Baton XD kan zo'n beetje de hele range van het ultrasoon geluid opvangen: van 17kHz tot 125kHz. 

Je kunt met de Baton XD prima opnames maken, bijvoorbeeld met een opname app op je mobiele telefoon. Je kunt er zowel sonogrammen (Frequentie Division) als spectogrammen - die je direct op je mobiele telefoon kunt bekijken (Time Expension) - mee maken. Als je een Time Expension opname maakt, hoor je uit de speaker het geluid van de Frequency Division en vice versa.

Je kunt de Baton XD in het veld gebruiken via de microfoon (luidspreker), bijvoorbeeld in een groepje of bij een excursie. Maar je kunt er ook een koptelefoon of oortjes op aansluiten. Alle functies zijn met een knop te bedienen. Het is even oefenen, maar het hebt het zo onder de knie. Verder heeft deze batdetector een sterke magneet, bijvoorbeeld om aan een auto te bevestigen en rijdend opnames te maken.

Wordt geleverd inclusief een audiokabel, zakje en batterij.

Afmetingen: 16,5cm x 4,6cm x 3,4cm

Gewicht: 81 gr (zonder batterij)

Garantie: 1 jaar.


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.