Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
batbox-iid-hoes

Vleermuisdetector Batbox IIID

Vleermuisdetector Batbox IIID heterodyne
Basisprijs inclusief BTW 210,00
Verkoopprijs: 189,00
Beschrijving

Vleermuisdetector Batbox IIID heterodyne

Om de ultrasone, voor de mens niet-hoorbare, geluiden van vleermuizen en sommige insecten (krekels, sprinkhanen) om te zetten naar hoorbare geluiden is een ultrasoon- of vleermuisdetector (Engels: batdetector) nodig. Er zijn drie types vleermuisdetector: de heterodyne vleermuisdetector (smalband), de frequency division vleermuisdetector (breedband) en vleermuisdetector met time-expansion. De breedband en de time-expansion vleermuisdetectors zijn geschikt voor het maken van geluidsanalyses met speciale software. Deze detectoren zijn in de regel duurder.

De Batbox IIID is een heterodyne vleermuisdetector. Deze categorie vleermuisdetectors 'mixen' het ultrasone geluid van de vleermuis met de ingestelde frequentie op het apparaat. Bijvoorbeeld als de vleermuisdetector is ingesteld op 42kHz en de microfoon vangt een geluid op van 40kHz wordt dit omgezet in een voor ons hoorbaar geluid van 2kHz. 

Je kunt met de Batbox IIID vleermuisdetector zeker goede opnames maken, bijvoorbeeld met een opname app op je mobiele telefoon. Opnames kunnen niet geanalyseerd worden met speciale software. Als je de gegevens van je opname noteert (de frequentie) en je vergelijkt de patronen met die van voorbeeldopnames, kun je prima de verschillende soorten herkennen. Kijk bij onze koopwijzer welk kabeltje je nodig hebt.

Je kunt de IIID vleermuisdetector gebruiken via de microfoon (luidspreker), bijvoorbeeld in een groepje of bij een excursie. Maar je kunt er ook een koptelefoon of oortjes op aansluiten. De Batbox IID heeft een groot, verlicht LCD scherm (12,5 cm) met batterij indicator.

Kortom een prachtige vleermuisdetector; betaalbaar en  eenvoudig in gebruik voor de beginner.  De gevorderde vleermuiswaarnemer die niet direct 3D sonogrammen wil maken heeft een met de Batbox IIID een zeer betaalbare en betrouwbare heterodyne batdetector in handen. Voor jarenlang plezier in de natuur.

Afmetingen: 12,5x6,9x3,2 cm
Gewicht: 131 gr (zonder batterij)

Garantie: 1 jaar.


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.