Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0

Verrekijker Barska Gladiator 25-125x80

Verrekijker Barska Gladiator zoom 25-125x80
Verkoopprijs: 349,99
Beschrijving

Verrekijker Barska Gladiator zoom 25-125x80

Met een opening van 80mm vangt de Barska Gladiator zoom 25-125 x 80 verrekijker heel veel licht. Deze opening garandeert voor astromische waarnemingen veel detail. De kijker is volledig gecoat (FMC) en geeft een helder beeld. Uiteraard voorzien van statiefaansluiting. Gebruik op een statief is met een dergelijke vergroting wel nodig. Met een vergroting vanaf 20x uit de hand wordt het gebruik zeer moeilijk en is het zo goed als onmogelijk voor astronomische waarnemingen. Met de vergroting van 25x heb je een gezichtsveld van 2,40. Deze wordt kleiner naarmate de verder vergroot.

Door de 80mm opening zie je heel veel sterren in sterrenhopen, je kunt het trapezium zien in de Orion nevel en natuurlijk heel veel detail op de maan. Verder is deze verrekijker zeer geschikt voor waarnemingen in ons zonnestelsel: de maantjes van Jupiter, Mars en de ring van Saturnus. De Barska Gladiator zoom 25-125 x 80 is prima te gebruiken voor deepsky waarnemeningen. Het is een verrekijker die - in zijn klasse - voordelig geprijst is en van een heel acceptabele kwaliteit. De Barska Gladiator zoom 25-125 x 80 verrekijker is natuurlijk ook gewoon geschikt om op land waarnemingen te doen, bijvoorbeeld wild of vogels. In tegenstelling tot een astronomische telescoop spiegelt of draait een verrekijker het beeld niet.

Opmerking over de vergroting - om de verwachtingen goed te managen

Wij hebben deze kijker in de praktijk getest. Bij hoge vergrotingen wordt het field of view (het blikveld) vrij klein en valt het niet mee om de kijker scherp te stellen. Zeker voor beginners. Als je een tijdje de kijker intensief gebruikt hebt, zal het wellicht anders worden. Ook de kwaliteit van het beeld neemt bij hoge vergrotingen af. Ben je uit op hoge vergrotingen (zeg meer dan 40x) overweeg dan gewoon een telescoop te kopen. Zie je de kijker als een zoom tot 40x dan maak je een prima keuze en zul je veel plezier beleven aan de Barska Gladiator zoom 25-125 x 80 verrekijker. Bel of mail ons gerust als je een advies wilt hebben over je keuze voor een kijker of een telescoop. Wij helpen je graag!

Garantie: 2 jaar

In doos:

Barska Gladiator 25-125x80
Lensdoppen
Draagriem
Draagtas (nylon)
Reinigingsdoekje

SPECIFICATIES:

Optisch design Porro
Coating Volledige coating
Prisma's BAK-4
Vergroting 25-125x
Lensdiameter 80 mm
Scherp vanaf  25 m
Gewicht 2280 gr
Afmetingen 35 cm (lengte)

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.