Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
batbox-batscan4
duet-case

Vleermuisdetector Batbox Duet

Vleermuisdetector Batbox Duet
Basisprijs inclusief BTW 342,95
Verkoopprijs: 308,66
Beschrijving

Vleermuisdetector Batbox Duet

Om de ultrasone, voor de mens niet-hoorbare, geluiden van vleermuizen en sommige insecten (krekels, sprinkhanen) om te zetten naar hoorbare geluiden is een ultrasoon- of vleermuisdetector (Engels: batdetector) nodig. Er zijn drie types vleermuisdetector: de heterodyne vleermuisdetector (smalband), de frequency division vleermuisdetector (breedband) en vleermuisdetector met time-expansion. De breedband en de time-expansion vleermuisdetectors zijn geschikt voor het maken van geluidsanalyses met speciale software. Deze detectoren zijn in de regel duurder.

De Batbox Duet is een 'dual mode' vleermuisdetector. Dit betekent dat het zowel een 'frequency division' als een heterdyne vleermuisdetector is. De 'division factor' is 10, dit houdt in dat voor ons niet hoorbare tonen van 50kHz teruggebracht worden naar het in ons bereik liggende 5kHz. Je hoeft de Duet vleermuisdetector niet in te stellen op de juiste frequenties, hij vangt alle sonars van vleermuizen op. De Duet kan zo'n beetje de hele range van het ultrasoon geluid opvangen: van 17kHz tot 125kHz. De Batbox Duet vleermuisdetector meet ook de amplitude van de sonar, dit is de sterkte van het signaal en houdt hier rekening mee bij het omrekenen van het signaal. Dit maakt de Duet tot een superieur en zeer betrouwbaar meetinstrument.

Een heterodyne vleermuisdetector 'mixt' het ultrasone geluid van de vleermuis met de ingestelde frequentie op het apparaat. Bijvoorbeeld als de vleermuisdetector is ingesteld op 42kHz en de microfoon vangt een geluid op van 40kHz wordt dit omgezet in een voor ons hoorbaar geluid van 2kHz. 

Je kunt met de Duet prima opnames maken, bijvoorbeeld met een opname app op je mobiele telefoon. De Batbox Duet neemt zowel het heterodyne als het frequency divided geluid op. De Batbox Duet wordt geleverd met een versie van BatScan analyse software (Windows). Je kunt hem op de geluidskaart van de laptop of PC aansluiten en dan zal hij real-time sonogrammen produceren die je kunt analyseren met de meegeleverde Batscan software. Je kunt ook opnames maken met MP-3, minidisc of een opname app op je smartphone, die je later analyseert. MP3 bestanden moeten wel naar WAV worden omgezet. Het programma is Engelstalig. Kijk in onze koopwijzer welk kabeltje je nodig hebt.

De Batbox Duet vleermuisdetector heeft verder nog een andere krachtige functie: het is mogelijk om commentaar op te nemen zodat details als datum, plaats, omstandigheden etc. 

Je kunt de Duet in het veld gebruiken via de microfoon (luidspreker), bijvoorbeeld in een groepje of bij een excursie. Maar je kunt er ook een koptelefoon of oortjes op aansluiten. De Batbox Duet vleermuisdetector heeft een groot, verlicht LCD scherm (12,5 cm) met batterij indicator.

Kortom een krachtig en veelzijdig apparaat voor de gevorderde vleermuiswaarnemer.

Afmetingen: 125x69x32 mm

Gewicht: 147 gr (zonder batterij)

Garantie: 1 jaar.


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.